Geschreven door Marieke van der Tuin op zaterdag 10 januari 2009 10:16, in: JoomlaCommunity.eu

Sinds vandaag, met het uitkomen van de 1.5.9 release, kan je gebruik maken van de helpserver van JoomlaCommunity. Dit houdt in dat de helpbestanden die tevoorschijn komen na het klikken op de knop Help, rechtsboven in elke werkbalk op de backend van je site, vertaald zijn naar het Nederlands door het documentatieteam van JoomlaCommunity. Deze helpbestanden staan online en worden weergegeven vanaf de helpsite van JoomlaCommunity, http://help.joomlacommunity.eu.

In dit artikel kan je in het kort lezen hoe je deze Nederlandstalige helpserver kunt installeren en hoe je de helpbestanden kunt gebruiken. Het uitgebreidere artikel hierover vind je natuurlijk op onze documentatiesite.

Installeren van de helpserver

Voordat je gebruik kunt maken van de vertaalde helpbestanden, moet je eerst de helpserver 'installeren'. Dit is al automatisch gebeurd als je een volledig pakket, gedownload van JoomlaCommunity.eu, van Joomla! 1.5.9 geïnstalleerd, of een patch heeft gedownload van JoomlaCommunity.eu, en deze gebruikt om van Joomla! 1.5.x naar 1.5.9 te upgraden.

Als dit niet het geval is, zal je de helpserver apart moeten installeren met de patch die je hier kunt downloaden.

Met de patch 'upgrade' je de site zoals je ook doet met een normale patch naar de nieuwste Joomla! versie.

Instellen van de helpserver

Als je geen gebruik hebt gemaakt van een volledige Joomla! 1.5.9 pakket, zal de helpserver zelf in moeten stellen. Dit moet dus ook gebeuren als je een patch naar 1.5.9 hebt gebruikt. Dit gaat als volgt:

  • Ga naar de Algemene instellingen op de backend
  • Klik op het tabblad Systeem bovenaan
  • Kies nu via de dropdown naast Helpserver voor Nederlands (NL) - joomlacommunity.eu en sla het op
  • Klik nu op een willekeurige knop Help ergens op de backend. Als het goed is verschijnt er nu het helpbestand van JoomlaCommunity.

     

Als je toch nog de Engelstalige helpbestanden of de lokale helpbestanden ziet, komt dit waarschijnlijk door de persoonlijke gebruikers instellingen. Deze kan je veranderen in het Gebruikersbeheer. Bewerk daar je eigen kant en kies bij Helpsite opnieuw voor Nederlands (NL) - joomlacommunity.eu.

In gebruik nemen van de helpserver

Van nu af aan kan je altijd op de knop Help klikken in de werkbalk op de backend van uw Joomla! site.

Een heel overzicht van alle beschikbare helpbestanden kan je zien als je naar Help -> Joomla! Help gaat. Aan de linkerkant kan je vervolgens klikken op 1 van de titels van de helpbestanden. Deze titels kunnen niet vertaald worden, en zullen daarom in het Engels verschijnen. De helpbestanden zelf zijn wel in het Nederlands vertaald, als je tenminste de helpserver goed hebt ingesteld.

Op dit moment zijn nog niet alle helpbestanden vertaald. Daarom zou het kunnen dat je een Engelstalig helpbestand tegenkomt. Het documentatieteam is echter hard aan de slag om ook deze laatste helpbestanden te vertalen en te controleren. Wil je meehelpen? Kijk dan hier!

Het documentatieteam hoopt dat je door de helpbestanden je weg in Joomla! beter kan vinden, door de gerichte informatie over het zichtbare scherm zelf. Als je ergens toch niet helemaal uit komt, kan je dit natuurlijk altijd blijven melden op het Forum. Als je specifiek een tip, verbetering, etc. hebt over een helpbestand (of op andere documentatie op http://help.joomlacommunity.eu), kan je een privébericht sturen naar Marieke, of een mailtje naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Reacties (3)

0
#1
adje za 10 jan 2009, 13:01
Marieke, jullie hebben een gigantisch karwei geklaard. Mijn complimenten. Ik heb even in jullie 'keuken' mogen meekijken en was onder de indruk van jullie passie.
0
#2
Foggo ma 12 jan 2009, 13:34
Weer een gweldig stukje werk van de mensen van het documentatietea m
0
#3
jdegouw ma 12 jan 2009, 14:00
als mede lid met slechts een bescheiden bijdrage wil ik zeggen dat het erg leuk werk is.

We blijven er volop aan werken tot alle help bestanden klaar zijn waarna ongetwijfeld weer een nieuwe uitdaging komt. :-)

Plaats reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen op dit artikel zul je moeten inloggen aan de rechterzijde van deze pagina. Als je nog geen account hebt kun je er gratis een aanmaken waarna je een reactie kunt plaatsen.

j 364 j-2528 JoomlaCommunity

Laatste Nederlandstalige Joomla!® versies

Laatste forumberichten

Licentievoorwaarden

Op alle artikelen is de Creative Commons Licentie van toepassing.

Donateurs: M.A.E Melis